donderdag 19 november 2009

Blij dat mijn gevoel blijkt te kloppen

Onderzocht heb ik de laatste tijd veel ,op internet en programma`s op tv !, alhoewel ik op tv wel goed moet zoeken en opletten of en wanneer er juiste informatie wordt gegeven. Mijn zoon en ook mijn broer zegt soms, dat kan niet waar zijn, wat jij gehoord of gelezen hebt, maar uiteindelijk komen ze wanneer ze met open vizier kijken en luisteren erachter dat het toch waar is.

Maar dikwijls is het makkelijker alles te geloven wat in de media wordt gezegd, dan hoef je er verder zelf niet over na te denken. Je zegt dan , ja maar, ik heb het zelf gehoord op tv, dus moet het wel waar zijn. Klakkeloos nemen we advies over!, zonder er zelf over na te denken, bijvoorbeeld met de mexicaanse griep. Er spelen daarbij zoveel financiele belangen, dat je niet meer weet of het advies wel zuiver is. Evenals bij de DSB bank.

Maar langzaam aan begint het tot steeds meer mensen door te dringen wat er werkelijk speelt en wiens belang er voorop staat. Het belang van de klant of cliƫnt staat al vele jaren lang niet meer voorop. Ook het belang van het volk niet. Kijk maar naar de Betuwelijn en nu weer naar een vliegveld wat er moet komen tegen beter weten in , in Twente. Miljoenen moet het gaan kosten en het volk wordt er niets wijzer van, slechts enkelen die dit bedacht en door gezet hebben varen er wel bij.

Hierbij moet ik denken aan de opstand van mensen in Oost Duitsland voor de val van de Berlijnse muur. Zij waren in grote getalen de straat op gegaan, zoveel dat er geen politie macht tegen op gewassen was !. Ze riepen, WIJ ZIJN HET VOLK, WIJ ZIJN HET VOLK. Want er werd daar immers geregeerd en niet geluisterd naar het volk. Maar het volk moest wel die regeerders in stand houden en betalen.

Maar de aanhef van dit schrijven was, blij dat mijn gevoel klopt. Van jongs af aan had ik al meer met mijn gevoel dan met leren en doen wat anderen me opdragen. Toen ik mijn blog pas begon heb ik daar al een stukje over geschreven, Vervreemd. Steeds meer kom ik erachter dat mijn waarschuwend gevoel altijd geklopt heeft, maar dat je er door de maatschappij en doordat je daarin mee MOET draaien, jezelf niet meer voor vol aaanziet en jezelf verlogend.

Langzaam aan ben ik weer meer in mezelf gaan geloven en ben weer helemaal terug bij mezelf. Ik geloof niet meer zomaar en onderzoek eerst !!!.

Ook uw zou ik adviseren

GELOOF NIET ZOMAAR, MAAR ONDERZOEK EERST.

Annie

Geen opmerkingen: