vrijdag 27 juli 2007

Vervreemd

Uit liefde geboren en met liefde groot gebracht, voelde ik me van jongs af aan een vreemde in de maatschappij. Het begon al op de school met leren, al dat leren rukte mij uit mijn natuurlijk zijn, ik werdt daarvan niet blij. Al jong krijg je door dat het geld is waar het om draait. En eenmaal van school af, wou ik ook geld gaan verdienen zodat mijn vader het niet meer zo zwaar had met overuren maken !.

Maar uit liefde geboren en met liefde groot gebracht heb ik me altijd een vreemde gevoeld in deze wereld. Ieders geboorte moet voor elk kind een traumatische ervaring zijn!. Het vertrouwde verlaten, op jezelf geworpen worden, de warme moederschoot verlaten!.

Maar ook in de maatschappij geworpen worden vergt veel van elk mens. Van jongs af aan wordt je al gekneed, in model gebracht om goed in de maatschappij te kunnen functioneren.

Als het ware worden wij van ons natuurlijk zijn, vervreemd. Wij leren steeds meer strijd te leveren, strijd om geld, om ons van onze natuur te vervreemden en het lijkt of alles maakbaar is. Let wel, lijkt.

Onze natuur is liefde, maar liefde stroomt niet meer. De stroom wordt gestagneerd, door hebzucht, egoïsme en macht. Want geld is macht !!!. Vandaar voel ik me van deze maatschappij vervreemd, een vreemde. Omdat liefde in zijn geheel geen rol meer speelt.

GEEN MENS DIE IN DE MAATSCHAPPIJ NOG TELT
LIEFDE VOOR JE MEDEMENS, IS OMGEZET IN GELD

Men durft dan nog te spreken over waarden en normen. Wanneer ze vaders om buigen tot moeders en moeders tot vaders, omdat we voor geld moeten zorgen. Het enige waar we voor hoeven zorgen is voedsel !!!. En dat doen we niet meer !!!.

We jagen iets na wat ons eigenlijk tenslotte alleen maar schaad. Het vervreemd ons van elkaar. Maar we zijn zo druk, dat we het niet eens in de gaten hebben.

Annie Nendels

Geen opmerkingen: